"Sterk Vrouwen Werk"

“Sterk Vrouwen Werk”11 mei tot 22 juni 2013“Sterk Vrouwen Werk” geeft een beeld van kunstwerken waarin “het vrouw zijn” in alle vormen naar voren komt. Het dilemma tussen mooi en praktisch komt tot uitdrukking in de kostuums van Ine van der Horn, hoeden van Erna Wouters, sierraden en tassen van Ferdie Wouters en schilderwerk van Rob Jacobs. Dat een vrouwenlichaam tot verleiden in staat is laat het werk van Brendan de Clercq, Paco Raphael, Lilian Creemers en Mathilde Pil zien. Het vertederende is duidelijk aanwezig in het werk van Sascha Hakska en Marianne Vencken.Kortom een boeiende collectie die de vrouw op vele manieren laat zien van mooi tot modern.In samenwerking met het Munttheater en het Museum Van de Vrouw presenteert Art Issues Gallery een gevarieerd programma. Centraal staat de vrouw en al haar keuzes waarvoor ze zich geplaatst voelt. Ze moet een geweldige echtgenoot en partner zijn, een huishouden runnen, de kinderen, carrière etc. De keuzes zijn enorm. Gaat ze voor het volledige programma? 

Programma:


Za 11 mei  15.00 uur  Opening expo “Sterk Vrouwen Werk”

Do 16 mei 19.00 uur   Lezing “Baas in eigen b(est)aan” door het Museum

                                van de vrouw ( www.museumvandevrouw.nl ),

                                aansluitend,

Do 16 mei 20.15 uur   Voorstelling “Huisvrouw Monologen” in het

                                Munttheater ( www.munttheater.nl )
Vrij 7 juni 13.30 uur    Hoeden workshop door Erna Wouters bij Art Issues

                                Gallery
Vrij 7 juni 19.30 uur   Lezing Hoeden van 0 tot NU door Erna Wouters bij

                                Art Issues Gallery


De expositie "Sterk Vrouwen Werk" is te bezoeken tijdens de openingstijden op zatrerdagen en koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur.Aanmelden lezing "Hoeden O tot Nu" en workshop "Hoeden" door Erna Wouters via info@artissues.nl

Kunstenaars Uitgelicht:Paco Raphael, Amsterdam, Mixed Media

“Everything has already been said and done in human history. It’s about the core and origins of styles”.

Fotografie is het hoofdingrediënt van Paco’s werk. De Nederlandse conceptueel designer Paco Raphael vind inspiratie en nieuw beeld tijdens zijn frequente reizen met zijn camera. Zijn liefde voor de 50’s, 60’s en 70’zijn een belangrijke bron van inspiratie. Oude cinema, typografie, grafische kunst, mode, architectuur en muziek komen samen in de Urban American contemporary werken met internationaal karakter en stijl.

Brendan de Clercq , Amsterdam, Fotografie
Brendan de Clercq is een Nederlandse modefotograaf en mixed media artiest. Zijn kritische oog is altijd op zoek naar krachtig beeld met een duidelijke emotie. Het expressieve karakter van Brendan komt samen in de creatie van zijn kunst. Brendan wil mensen raken door het uitvergroten van emoties, die ontstaat door contrast, kleurgebruik en compositie.

Ine van der Horn, Utrecht, Sculpturen
Ine van der Horn, beeldend kunstenaar uit Utrecht, maakt (delen) van menselijke figuren van leer. Soms wordt dit basis materiaal gecombineerd met andere materialen, zoals glas, textiel of metaal. Een aantal kunstwerken worden als groep gepresenteerd en bestaan uit meerdere menselijke vormen. Elk figuur vertelt haar eigen verhaal en staat dan ook op zich binnen de context van het geheel.
De collectie van Ine in deze expositie verbeelden de dieper gelegen lagen van de vrouw. Het werk laat de toeschouwer nadenken over zichzelf. Hoe staan zij zelf in het leven, in de maatschappij. Het werk roept vragen op. In de kunstwerken van Ine van der Horn ziet een ieder wat hij of zij zelf wil zien als ware het een spiegel. Voor iedereen is dat anders. Wat de toeschouwer ziet vertelt veel over zijn of haar ervaringen in het leven.

Ferdi Wouters, Dordrecht, Sieraden, Tassen, Beelden
Beeldend kunstenaar, edelsmid, 3-dimensionaal vormgever geboren in Amsterdam en woont en werkt nu in Dordrecht als ontwerper van exclusieve sieraden, houten tasjes, attachekoffers en ruimtelijk beeldend werk.
Hij werkt met een grote verscheidenheid aan materialen zoals hout, edel en onedel metaal, leer, acrylaat en (edel)stenen.
De perfecte afwerking en de indrukwekkende symboliek van zijn werk onderbouwen de bijzondere vormgeving.

Mathilde Pil, Weert, Schilderen
Beeldend kunstenaar Mathilde Pil haar schilderijen zijn het resultaat van kijken, bestuderen en verwerken van indrukken tot een expressief geheel. Veel indrukken doet ze ik op tijdens reizen. De wereld om haar heen speelt een belangrijke rol in haar werk. Niet alleen het “onderwerp” maar ook de sfeer, kleur en licht kan haar inspireren. De manier van werken is nogal heftig in de onderlaag. De vlakken en spatten zorgen voor een dynamische compositie, de lijnen geven vorm en richting aan. Het grote formaat biedt haar de mogelijkheid om met een groot gebaar te schilderen.

Marianne Vencken, Sittard, Schilderen
Haar thema is 'de mens'. De taal van lichamelijkheid ziet ze in haar grootsheid en zijn beperktheden: verder zien dan 'mooi'. Ze is geboeid door alle facetten van de mens.
Modelstudies leidden tot goede realiteitswaarneming en zo is dit realistische zien overgegaan naar relativeren in abstractie. Abstractie in vorm, lijn, kleur, compositie, technieken.
Met silhouettes als uitgangspunt gaat ze door tot het anatomische detail.
De diversiteit van de mens als soort uit zich in gemengde technieken, een steeds verdergaand proces, een zoektocht van het grote geheel naar de delen en terug.

Erna Wouters, Ridderkerk, Hoeden
Erna maak exclusieve, handgemaakte hoeden van diverse materialen. Het liefste werk ze met vilt, stro, buntal en cinamay. De hoeden zijn zeer verschillen van vorm, het is dan ook handwerk. Veel hoeden zijn draagbaar, anderen zijn meer te zien als kunstobject.

Alle kunstenaars hebben een opleiding genoten in de kunstsector en exposeren regelmatig in binnen en buitenland met nieuw werk.

 

 

De expositie “Sterk Vrouwen Werk” geeft een beeld van kunstwerken waarin “het vrouw zijn” in alle vormen naar voren komt. Het dilemma tussen mooi en praktisch komt tot uitdrukking in de kostuums van Ine van der Horn, hoeden van Erna Wouters, sierraden en tassen van Ferdie Wouters en schilderwerk van Rob Jacobs. Dat een vrouwenlichaam tot verleiden in staat is laat het werk van Brendan de Clercq, Paco Raphael, Lilian Creemers en Mathilde Pil zien. Het vertederende is duidelijk aanwezig in het werk van Sascha Hakska en Marianne Vencken.
 

Kortom een boeiende collectie die de vrouw op vele manieren laat zien van mooi tot modern.Meer informatie over het gehele programma:zie pagina "Sterk Vrouwen Werk".Tevens kunt u in een gedeelte van de galerie in deze periode bezichtigen het:

"Eind Werk"

Examenkandidaten VWO 6


18 mei tot 22 juni 2013​
 

Leerlingen van het VWO 6 cluster tekenen van de Philips van Horne hebben ook dit jaar weer onder begeleiding van tekendocente Mathilde Pil, een kunstexpositie samengesteld.

Niet alleen de eindwerken worden tentoongesteld maar ook kunt u als bezoeker het gehele voorafgaande proces bekijken. Een unicum en zeer de moeite waard.

Vier maanden lang hebben de leerlingen van het eindexamen cluster tekenen zich bezig gehouden met het centraal praktisch eindexamen.