"SAMEN 160"

Henny Gielis en Bert Gielis
 
22, 23, 29 en 30 oktober 2016

 

Bert Gielis

een laatboeier, heeft naar eigen zeggen pas vanaf zijn vijfenvijftigste levensjaar tijd vrij gemaakt om te schilderen. Het was niet de tijd of het vakmanschap wat hem weerhield. Een goed kunstwerk is een weerspiegeling van de maker van het werk. En bescheidenheid siert Bert. Zijn werk kenmerkt zich door licht te vangen om daarmee zijn kijk op een landschap, onderwerpen en personen gestalte te geven. Dat blijft Bert boeien. En altijd de gedeeltelijke onvoorspelbaarheid van het waterwerk in zijn aquarellen. Elke keer anders. Meestal een geschenk.

Nu na tachtig jaar samen met zijn broer is een duo-tentoonstelling dat zeker!

 

 

Henny Gielis had als kind al een fascinatie voor tekenen. Pas rond zijn zestigste levensjaar nam hij het penseel definitief in zijn hand. In het begin onder leiding van Yvonne Schroeten. Daarna volgde compositieleer bij Jan Tullemans. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een eigen romantische, soms abstracte en soms figuratieve stijl. Hij werkt hoofdzakelijk met acrylverf en zoekt steeds aangename kleurvormen. Schilderen is voor Henny een hobby. Misschien iets uit de hand gelopen hobby, maar toch!

Nu hij tachtig jaar wordt is het tijd om zijn werk als geheel te laten zien in een bijzondere duo- tentoonstelling met zijn tweelingbroer Bert.

Een beeld weergave van verschillen maar bovenal overeenkomsten!

 

Bert Gielis een laatboeier, heeft naar eigen zeggen pas vanaf zijn vijfenvijftigste levensjaar tijd vrij gemaakt om te schilderen. Het was niet de tijd of het vakmanschap wat hem weerhield. Een goed kunstwerk is een weerspiegeling van de maker van het werk. En bescheidenheid siert Bert. Zijn werk kenmerkt zich door licht te vangen om daarmee zijn kijk op een landschap, onderwerpen en personen gestalte te geven. Dat blijft Bert boeien. En altijd de gedeeltelijke onvoorspelbaarheid van het waterwerk in zijn aquarellen. Elke keer anders. Meestal een geschenk.

Nu na tachtig jaar samen met zijn broer is een duo-tentoonstelling dat zeker!