Exposanten Art Issues Gallery

Sylvia de Boer

 

Syliva de Boer schildert schatten. Verbergen en weer naar boven halen. Elke laag heeft een eigen schoonheid, voordat rigoureus een volgende laag wordt aangebracht. Het beeld wordt bepaald door hoe Sylvia de beitel stuurt, door meerdere lagen verf heen. Het werkplezier is te vergelijken met de verrukkende kindertechniek van zwarte verf over wasco en dan erin krassen. Haar werk is met liefde openen wat toegemetseld was. ‘ENDU KEOOS EXOIKEIN’.

Alle schilderijen in deze reeks hebben de zelfde titel, die steeds op een andere manier de lading dekt.

Ze zijn geschilderd in water oplosbare olieverf (dus geen acryl), zodat er geen oplosmiddelen gebruikt hoeven te worden.

 

 

 

 

 

 

Monika Loster

 

Monika Loster creëert haar kunstwerken met verschillende materialen en technieken. Afgestudeerd als schilderes heeft ze de overstap gemaakt van traditionele schildertechnieken naar fiber sculptures & installations.
Haar kunstwerken variëren in grootte van ruimte vullende constructies tot kleine intieme kunstobjecten. Het werk is meestal van ruimtelijke aard waarbij de kunstenares graag fiber gebruikt om kleur te geven aan haar werk. Kleur en materialen als textiel, touw, vilt en zijde een terugkerend thema zijn.

Het organische aandoende uiterlijk van haar werken maakt haar oeuvre tot een geheel.
Fascinerende organische verschijningen, sporen en vormen uit de natuur vormen hierbij een bron van inspiratie wat tot resultaat heeft dat de werken overkomen als een extraverte uitvergroting van de werkelijkheid.

Haar werk kan gevonden worden in verschillende privé- en museum collecties zoals: Musashino Art University, Tokyo; Central Museum of Textiles, Łódź, Poland; WTA World Textile Art Organization, Miami, USA; Book Art Museum, Łódź, Poland; King St. Stephen Museum, Székesfehérvár, Hungary;

Monika was 1e prijs winares van de 2004 Biennale „Square Carre Cuadrado” IIIrd International Biennial of the WTA, Valencia, Venezuela.

 

 

 

 

Anneke Hermkes

 

Anneke Hermkens maakt sinds 1992 sculpturen van ijzer. Uit lijnen van verweerd betonijzer ontstaan ruimtelijke tekeningen, fragiel en zwierig als de pennenstreek van een dichter, een grafisch spel van licht en donker.

Objecten die de ruimte accentueren en tot leven brengen. Hermkens bedenkt haar beelden niet op papier, ze ontstaan al spelenderwijs. Op dezelfde manier werkt zij ook op het platte vlak maar dan met teer, papier en inkt. De verstilde beelden zijn observaties van vitaliteit en zeggingskracht.

Anneke woont en werkt in Ingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans de Kunder

 

Hans de Kunder zijn hand en tekening als fotografische handtekening, een persoonlijke uitdrukking van een eigenzinnig vormgever. Fotografie met verrassende

combinaties die voortkomen uit zijn persoonlijke inspiratiebron, mythologie en sagen, In zijn beelden komen de realiteit en de fantasiewereld samen.

Hans woont en werkt in Nederweert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieke de Waal

 

Mieke de Waal maakt zwevende “soft sculptures”, variërend van piepkleine jurkjes tot meer dan manshoge kimono's. Met een keur aan materialen, beschilderd linnen, papier, landkaart, borduursel, kant,, bouwt ze aan verhalen waar haar werken de 'belichaming' van zijn. Zo ontstaat ontwapenende beeldpoëzie over de grote thema's van het leven.

Mieke woont en werkt in Geldermalsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Maréchal

 

Anne Maréchal, Schilderen, een noodzakelijk middel om emoties en persoonlijkheid te uiten.

Na haar opleiding in Brussel in het vak “Illustratie” in 1972 en een lange artistieke stilte heeft Anne in 1981, haar kwasten weer opgenomen.

Een lange zoektocht en een eenzame ontwikkeling begon toen voor haar ...... “Een noodzakelijk en lang proces om mezelf vrij te maken van mijn studie “illustratie”,  een proces dat me gebracht tot mijn resultaten van nu.”

Haar werk is het verhaal van haar relatie met mensen en wordt geïnspireerd door  dans, de beweging en het ritme. Daarvoor gebruik ze een spel van vlakken, kleuren, lijnen. Haar inspiratiebron is de vrouwelijke figuur.

Ze hanteer verschillende technieken zoals aquarel, en acrylverf  omdat ze met elk van die technieken op een andere manier uiting kan geven aan haar emoties en persoonlijkheid.

Haar aquarellen zijn abstract en het resultaat van haar perfectionisme en mathematische aard. Dit vraagt veel voorbereiding en is zeer goed doordacht. Een aquarel moet je ineens goed opzetten. Met acryl kan Anne haar vrijheid en spontaniteit uiten.

Anne woont en werkt in Utrecht.

 

 

 

Joke Rijneveen

 

Joke Rijneveen ,maakt olieverfschilderijen op doek of paneel. Haar werk is authentiek, verrassend en subtiel. In haar actuele doeken zien we fascinerende non-conformistische corpulente vrouwen, vastgelegd in oogstrelende kleuren. De vrouwen wachten, verhullen verlegen of onthullen schaamteloos, bespotten, lonken en betoveren. In haar eerdere werk zijn terugkerende thema’s: de zee, het strand en de duinen, vogels en circustenten.

Haar schilderijen intrigeren door werkelijkheidszin en verbeeldingskracht, ontspanning en geladenheid, verlatenheid en verlangen. De kleuren blauw en wit komen in alle schakeringen voor. Pruisisch blauw, ultramarijn, indigo en kobaltblauw geven een frisheid aan de zee en de lucht. Wit wordt gebruikt voor haar wolken, vogelveren, berken en duinzand. Deze twee kleuren zijn sfeerbepalend.

Er zijn twee werelden in haar schilderijen. In de ene wereld wachten lege huizen of circustenten op mensen die sterk genoeg zijn om te kunnen aarden in afgelegen landschappen. In de andere wereld heersen de zonderlinge vrouwen met steekspelstaken, stokpoppen en commedia dell’arte-maskers.

Joke voltooide in 1998 haar studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en behaalde in 1973 haar diploma van de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Waar ze nu woont en werk.

 

 

 

Ine van der Horn

 

maakt (delen) van menselijke figuren van leer. Soms wordt dit basis materiaal gecombineerd met anderen materialen, zoals glas, textiel of metaal. Een aantal kunstwerken worden als groep gepresenteerd en bestaan uit meerdere menselijke vormen. Elk figuur vertelt haar eigen verhaal en staat dan ook op zich binnen de context van het geheel.De werken van Ine verbeelden de dieper gelegen lagen van de mens. Het laat de toeschouwer nadenken over zichzelf. Hoe staan zij zelf in het leven, in de maatschappij. Het werk roept vragen op. In de kunstwerken van Ine ziet een ieder wat hij of zij zelf wil zien, als ware het een spiegel. Voor iedereen is dat anders. Wat de toeschouwer ziet vertelt veel over zijn of haar ervaringen in het leven.Het enthousiasme, de passie en openheid van Ine maken dat de toeschouwer geboeid wordt door het verhaal achter het werk. Ine wil graag het verhaal van de toeschouwer horen en vertaalt dat verhaal door naar het kunstwerk dat zojuist ervaren is.​Ine van der Horn, geboren in Hengelo, heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie (AKI) in Enschede en is afgestudeerd in 1987, ze woont en werkt in Utrecht.

 

 

Mathilde Pil

haar werk is muziek, zwaai, beweging, ritme en sfeer. Vertaald in structuren en textuur. Zichtbaar is de emotie, soms zwaar dan weer verderlicht aangezet, soms schijnbaar leeg dan weer barstensvol. Agressie in kleur uit het hart wat prikt in de ziel. Een gelaagdheid in materialen waar het toeval voortvloeit uit haar onderbewuste. Met onleesbare tekens in de vorm van gedichten aan haar ouders. Het oerschrift wat verbanden heeft met universele tekens. Zoals de maan verscheiden malen is uitgebeeld door kunstenaars door de eeuwen heen. Mathilde haalt veel inspiratie uit eigen ervaringen, zoals haar passie voor dans. Haar werken vormen als het ware de dans op het doek.​​Mathilde Pil, geboren in Ospel, heeft haar opleiding gevolgd aan de Theatex en de kunstacademie in Tilburg, ze woont en werkt in Weert.

 

Jozé Ten Have

Gestudeerd aan de academie St. Joost te Breda, richting monumentaal / schilderen. Vanuit haar schilders achtergrond is zij begonnen met het ontwerpen van verlichting armaturen. De eesrte jaren lag het accent vooral op het ontwerpen van collecties. licht is niet alleen functioneel, maar heeft ook een beeldend en esthetisch belang".

Sascha Hacska

Is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, richting grafiek. Sinds 2003 ontwerpt en produceert Sascha verlichting op maat. Vanaf 2005 heeft zij zich meer in haar werk toegespitst op glasfusen (het versmelten van glas).Rob Jacobs, Weert

is pas op latere leeftijd begonnen met schilderen. Onbewust en zonder vooropgezet plan begint Rob aan zijn werken. De vele gezichten ontstaan vanuit fantasie en pure emotie, waarbij het toeval de vrije hand mag hebben. De werken zijn confronterend, expressief en figuratief. Waarbij de ziel van de aanschouwer wordt geraakt en er een indringende afdruk achterlaat. Dit brengt Rob tot stand door kleur, textuur en rauwe emotie op een unieke wijze samen te vatten. Een wisselwerking tussen aantrekken en afstoten brengt de dialoog en ontmoeting tussen het werk van Rob en de aanschouwer tot stand. Het is werk van een durfal die op geheel eigen wijze de confrontatie aangaat met zichzelf en met het publiek.

 

Rob Jacobs. Den Bosch

Is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving in Den Bosch. Gestart als figuratief schilder omschrijft hij zichzelf nu een "plein air"Schilder. Rob Jacobs (1964) uit Weert is pas op latere leeftijd begonnen met schilderen. Op dit moment volgt hij aan de kunstacademie te Neerpelt(B) de hogere graad schilderkunst. De werken zijn confronterend, expressief en figuratief. Waarbij de ziel van de aanschouwer wordt geraakt en er een indringende afdruk achterlaat

 

 

 

 

​Leny Franken

​een beeldend kunstenaar met een open lach naar haar omgeving toe, creëert steelse vogels met een ingetogen inborst. De  vogels van Leny zijn sober, stralen eenvoud uit, de kunst van het weglaten, zodat elk vlak, elke lijn in functie staat van het wezen. Zelfs de titel ‘MUSLUKT’ functioneert als een pars pro toto. Leny weet elke keer weer de formele compositie van een, naar alle waarschijnlijkheid uitgestorven vogelsoort, als ook het fantasiethema van het onderwerp ‘vogels’ in balans te brengen, zodat de vogels berusten in het feit dat zij in hun gestolde wereld in hun ageren beperkt zijn en daardoor de beschouwer een optimale kans geven om van hun karakteristieke essentie te genieten. Haar werk is haar geschiedenis over familie, buren en kennissen. Over mensen, over u en heel veel over haar zelf.Leny Franken, geboren in Bergen op Zoom, heeft haar opleiding gevolgd aan de NXX (handenarbeid en opvoeding) in Den Haag.

Leo Klein

Leo Klein, een zeer hartelijke kunstenaar die creëert vanuit een passie die hij heeft voor het leven zelf en iedereen die hij daarin tegenkomt. Wat hem bijzonder fascineert is het hoe en waarom wij de dingen doen die wij doen. De essentie van het bestaan komt in zijn werk tot uitdrukking. Zijn kunstenaarschap is zichtbaar in alles wat hij onderneemt in binnen- en buitenland. Zijn werk is een afspiegeling van zijn gemoedstoestand zoals die op het moment van creëren is. En deze is uitermate optimistisch, vrolijk en open van geest en gedachten. Kortom het werk van Leo ontlokt bij elke aanschouwer een warme glimlach. Leo Klein, heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie voor Schone Kunsten in Hasselt.  

 

Lilian Creemers

​​Every archaeologist will be able to tell you that a lot of our knowledge about the earliest civilizations is based on findings of ceramic objects in the earth. For our ancestors clay was a very important raw material in shaping their existence.The work of Lilian Creemers refers to this ancient basis from which she shapes the clay with its unprecedented possibilities. Because of trying testing and experiencing she searches for primitive baking methods and functional glazing and decoration techniques. By this she succeeds in keeping the materials in their value and still using them optimally for the emotions she wants to express.In her work the starting point is each time the motives of our earliest existence. In this the elements, water, fire, earth, air and metal are essential and for her they represent the basis of our existence.By working with certain themes Lilian creates each time a perfect framework for making conscious choices which broaden the field of vision. shape, texture, mass and colour are parts of this framework and by their simplicity, they determine the quality that the ceramic art of Lilian radiates. Also in the choices she makes for the exhibit of her work pieces an important consideration is that you as a spectator, visitor of the exhibition, can feel that the experience you acquire has deep roots and goes beyond the here and now. So are the ceramics of Lilian Creemers no longer or only utensils, but do they encourage reflection and enjoyment according to an ancient tradition and like this they transcend themself.

 

Pieternel Elsen

Is jong begonnen met tekenen en schilderen. Het dierenrijk vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben. Met de spatel wordt de verf laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. Het spel van kleur en beweging ontstaat tijdens het schilderen en dagen elkaar uit om te zoeken naar evenwicht of tegenwicht.Johannie van TuelStudeerde na de Pedagogische Academie in Roermond van 1981 tot en met 1986 aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht voor 1e graads docente tekenen en schilderen waar zij afstudeerde in de richtingen schilderen en grafiek. Sinds die tijd werkt zij als docente tekenen en schilderen en portret en figuurschilderen bij Rick in Weert. Daarnaast is zij actief als schilder. In 2009 studeerde Johannie af aan de Fontys/hogeschool Zuyd voor master Kunst en Educatie. In haar werk schildert zij vooral de mens, portretten, figuur en naakt. De sfeer van kleur, structuur en penseelstreek bepalen de zeggingskracht van het schilderij. De kleur en structuur van de ondergrond spelen een belangrijke rol in het werk.

Els Maes-Verdonschot

Na haar opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht heeft zij zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenares. Vier jaar was ze werkzaam op het ontwerpatelier bij Johnny Hoes en een jaar bij Drukkerij Tonnaer. Daarnaast werkte zij in haar eigen atelier, veelal in opdracht: portretten illustraties, dieren en landschappen, enzovoort. Ze is met haar artistieke vaardigheden actief in het onderwijs, de kunstzinnige vormgeving, het toneel  en het carnaval. Voor het RICK Weert verzorgt zij cursussen tekenen, schilderen en modeltekenen. Haar stijl is realistisch in de vormgeving, met een levendige penseelvoering. De vrijere kleurkeuze draagt veel bij aan de sfeer van de schilderijen.

De werken van de kunstenaars zijn aangekocht door particulieren, bedrijven en overheidsinstanties in binnen- en buitenland.

 

Paco Raphael

“Everything has already been said and done in human history. It’s about the core and origins of styles”.

Fotografie is het hoofdingrediënt van Paco’s werk. De Nederlandse conceptueel designer Paco Raphael vind inspiratie en nieuw beeld tijdens zijn frequente reizen met zijn camera. Zijn liefde voor de 50’s, 60’s en 70’zijn een belangrijke bron van inspiratie. Oude cinema, typografie, grafische kunst, mode, architectuur en muziek komen samen in de Urban American contemporary werken met internationaal karakter en stijl.

 

Brendan de Clercq


Brendan de Clercq is een Nederlandse modefotograaf en mixed media artiest. Zijn kritische oog is altijd op zoek naar krachtig beeld met een duidelijke emotie. Het expressieve karakter van Brendan komt samen in de creatie van zijn kunst. Brendan wil mensen raken door het uitvergroten van emoties, die ontstaat door contrast, kleurgebruik en compositie.

 

Ferdi Wouters


Beeldend kunstenaar, edelsmid, 3-dimensionaal vormgever geboren in Amsterdam en woont en werkt nu in Dordrecht als ontwerper van exclusieve sieraden, houten tasjes, attachekoffers en ruimtelijk beeldend werk.
Hij werkt met een grote verscheidenheid aan materialen zoals hout, edel en onedel metaal, leer, acrylaat en (edel)stenen.
De perfecte afwerking en de indrukwekkende symboliek van zijn werk onderbouwen de bijzondere vormgeving.

 

Marianne Vencken

 

Haar thema is 'de mens'. De taal van lichamelijkheid ziet ze in haar grootsheid en zijn beperktheden: verder zien dan 'mooi'. Ze is geboeid door alle facetten van de mens.
Modelstudies leidden tot goede realiteitswaarneming en zo is dit realistische zien overgegaan naar relativeren in abstractie. Abstractie in vorm, lijn, kleur, compositie, technieken.
Met silhouettes als uitgangspunt gaat ze door tot het anatomische detail.
De diversiteit van de mens als soort uit zich in gemengde technieken, een steeds verdergaand proces, een zoektocht van het grote geheel naar de delen en terug.

Mathilde Pil