Recensies:

Kunst - O - foon op 9 december door Anki Raemaekers, vanuit de foyer van het Munttheater.

 

Zang staat voor zich dus en daarnaast heb ik mijn oog laten vallen op een nieuw initiatief binnen onze gemeenschap. Het tentoonstellen van Kunst in leegstaande panden in de binnenstad. Ik hoop dat meerdere pandeigenaren over zullen schakelen naar dit soort initiatieven. Het zal in ieder geval de doodsheid van 'gapende gaten' in ons straatbeeld doorbreken. In deze economische malaise in ieder geval te prefereren boven de overmatige aandacht voor onze desolate materiële toestand. Ik kan me ook voorstellen dat dit verder kan reiken dan Kunst alleen, denk maar eens aan al die fantastische ideeën die jonge mensen hebben. Want juist deze missen VOORUITGANG en uitdaging. Ik zou hier bladzijden van vol kunnen schrijven maar terug naar de waan van de dag.

Lilian Creemers heeft het aangedurfd om zo'n pop - up galerie gestalte te geven, 'en petje af' het ziet er geweldig uit. Art Issues aan de Beekstraat 68 is al druk bezocht en daarom een stapje verder nu. Waarom of all names 'Art Issues'?

 

De twee exposanten van deze galerie op dit moment zijn ook niet geheel onbekend. Mathilde Pil welke na jarenlange inspiratie uit vakantielanden nu haar aandacht wel heel anders focust is bij ons Weertenaren natuurlijk de bekendere in het duo. Toch heeft ze natuurlijk ook onvermoede kanten, wij zullen het straks weten.

 

Zwarte schaduwen hollen haar vooruit en je zou 's nachts niet graag verzeild raken in een ruimte waar ze verblijven. Ine van der Horn wil dat we nadenken over onze ervaringen en onze plaats in het geheel. Het mooiste zou zijn indien we een aantal toeschouwers vragen konden. Maar vandaag beginnen we met de Kunstenaar zelf. Hoe ervaart deze zichzelf?

 

Vandaag dus iets meer Kunst dan cultuur tussen 11.00 en 12.00 uur. U bent van harte uitgenodigd want gastvrij als ze zijn, 'de koffie staat weer klaar' in het Munttheater.

Team Kunst - O - Foon

Productie en presentatie: Igor Ronckers en Anki Raemaekers

Techniek: Ferry Wahls en Jaap Beyleveld